Падащо Меню
ПОДХРАНване и растеж на козината на твоето куче
Шампоан с хелиращ агент и Фитинова киселина от ориз + 15-минутна маска с протеини и Кератин възвръща блясъка и здравината на козината
Starfire's Canine Care Line , на кратко Старфайър е
най-високият клас козметика за животни в България. Тествана е първо на хора, за да е безопасна за животните ! Съдържа изцяло натурални растителни съставки.
Фитинова киселина от ориз

за дълбоко почистване
КЕРАТИН

възвръща здравината
ПРОТЕИНИ

подхранват в дълбочина косъма
STRIPPER /СТРИПЪР
е дълбоко почистващ шампоан с:
✓ хелиращ агент
✓ фитинова киселина
✓ кератин


*Хелацията е химически процес, чрез който аминокиселината EDTA се свързва с натрупаните в косъма хлор, метали, химикали, лекарства или замърсявания и ги отделя от него, оставяйки козината безупречно чиста. А кератинът в състава, спомага за заздравяването на косъма и запазването на неговия цвят. Фитиновата киселина, извлечена от ориз, елиминира жълтия оттенък.

Шампоанът не се разрежда. Нанася се директно върху мокра козина и се разпенва. Силно препоръчително е да не се използва самостоятелно.

15-минутната маска GREED

✓ протеини
✓ кератин
Интензивна, дълбоко проникваща маска за изтощени козини или такива, които просто искате да бъдат подхранени. Възвръща здравината, свежестта и блясъка отвътре навън. Богато разнообразие от луксозни етерични масла и протеини щедро подхранва косъма, оставяйки го ревитализиран, хидратиран и лесен за оформяне.
Всяко косъмче от козината застава в точната позиция. Лесно за разресване!
Едно истинско чудо в грижата за вашия любимец!
Маската не се разрежда. Нанася се директно от буркана върху измита и леко подсушена козина. Добре е кучето да се завие с топла хавлиена кърпа. Топлината подпомага отварянето на косъма и лесното проникване на Кератина в тях.

Иначе казано, шампоанът STRIPPER действа прочистващо на кожата и козината, отмивайки всички замърсявания. Има антимикробно действие. В следствие на което, изсушава леко кожата. Той подготвя за следващата стъпка от терапията. За това е силно препоръчително веднага след използването му да се нанесе маската GREED. Комбинацията е много подходяща за твърдокосмести и късокосмести кучета, чиято кожа е директно подложена на външно влияние - прах, микроби, лекарства и остатъчни обезпаразитяващи препарати (особено за Английски булдог, Френски булдог, Мопс, Дакел, Пинчер). Спокойно може да използвате продуктите на кожа с Дерматит или други кожни раздразнения. При кучета с алопеция (оплешивяване), също.

Интересно
ПОДРОБНО ЗА СЪСТАВКИТЕ
Фитинова киселина
Фитиновата киселина, позната още като фитат или инозитол хексафосфат, е съставна част на обвивките на повечето зърнени и бобови култури, ядки и семена. Състои се от инозитол (витамин от В групата) и 6 отрицателно заредени фосфатни групи. Това е формата, под която растенията складират фосфор. За съжаление, ние не сме в състояние да усвояваме фосфора в този му вид, тъй като телата ни не произвеждат храносмилателния ензим фитаза, който е необходим за "извличането" му от фитатните молекули.

Основните ползи за кожата са дълбоко почистване, овлажняване, както и контрол на себума. Фитиновата киселина се грижи за кожата поради антиоксидантното си действие, тъй като намалява окисляването, докато "преработва" възпалението на кожата. Според експертите овлажняващият ефект на фитиновата киселина може да бъде наблюдаван чрез прилагане на лосиони за кожа, съдържащи 0,5% фитинова киселина върху здравата кожа поне веднъж на ден. Тя може да увеличи съдържанието на влага в кожата с 65% при около 20 градуса атмосферна температура, ако се измерва с акваметър. Друго нейно приложение е и като ефективен дезодорант. Използвайки шампоан, съдържащ 0.1 - 1.0% фитинова киселина, можете да дезодорирате кожата си в рамките на 3-7 дни. Тя може, също така, да контролира растежа на вредните бактерии.

Чудесно, нали ?
Кератин
Кератин е много силен протеин, който е основна съставна част на кожата, козината, ноктите, зъбите, копитата и рогата. Аминокиселините, които се комбинират, за да образуват кератин имат няколко уникални свойства и в зависимост от нивата на различните амино киселини, кератинът може да бъде - твърд какъвто е в копитата, например, или мек какъвто е в козината на кучето. По-голямата част от кератина, с който се сблъскваме, е мъртъв. Козината, кожата и ноктите са образувани от мъртви клетки, които тялото сменя когато нови клетки ги избутват. Ако мъртвите клетки се поддържат в добро състояние, те ще служат като изолационен слой за защита на деликатния нов слой кератин под тях.

Кератинът прониква дълбоко в структурата на косъма, подхранва и запълва порестите участъци. Подхранващото действие се постига от хидролизирания кератин, който възстановява дори силно увредени козини. Придава мекота и блясък. Подрежда всяко косъмче и го прави лесно за разресване и оформяне. Оставя кожата силно хидратирана и мека. Помага срещу пърхут.

вечният въпрос
КОЛКО ЧЕСТО ДА КЪПЯ КУЧЕТО СИ?
Смело отговаряме - в зависимост от типа на козината и начинът ви на живот. За доброто поддържане на здравето и хигиената на животното, е добре къпането да е на всеки 2 седмици (т.е 2 пъти в месеца). Но ако кучето спи в леглото ти, разхожда се на сравнително мръсни места и козинатаму се цапа лесно - можеш да го къпеш и всяка седмица. И НЕ, НЕ СЛУШАЙ този, който ти казва, че кучетата не се къпят или се къпят само веднъж в годината! Само си помисли какво ще стане ако ти се къпеш веднъж в годината ? Хмм... гадно, нали ?
И не забравяй да го изсушиш добре! Иначе рискуваш да си навлечеш куп кожни проблеми като екзема, микроби, зачервяване и дори обратния ефект - зле миришещо куче.
Може да опитате терапията в един от Груминг салоните, които ползват нашата козметика. Оставете кучето си - то ще бъде изкъпано с шампоана Stripper и маската Greed, изсушено, разресано и по ваше желание - оформено с ножици. Вижте точните салони по-долу :
Тони Георгиева
автор ниекучетата.com
гр.София, кв.Горубляне, ул."Обреща" 7 , тел. 0889 199 363
Каквото и да кажем за Цвети Иванова ще е малко! ♡
Един човек, който наистина обича своята работа.
И кучетата я обожават, да знаете !
Спокойно ти я препоръчваме. Салончето ѝ е уютно и в него винаги можеш да научиш нещо ново (стига да искаш). И ако се притесняваш да си поръчаш от нашата козметика сега, можеш да отскочиш при Цвети за съвет и проба на продуктите. А след процедурата по разкрасяване на кучо, можеш да си грабнеш нещо от щанда ни в ляво :) Ако не вярваш, провери тук
гр.Стара Загора , ул."Майор Таньо Кавалджиев" 177 , тел. 0896 706 046
Бутик и Груминг салон в сърцето на България - това е то! Собственичката, Севдалина Кузманова, е нашият съвсем нов приятел. Севда е голяма симпатяга, с която може да си бъбрите с часове за кучета. В морето от най-различни артикули, ще откриеш и нашият щанд с продукти. А ако искаш да опиташ преди да купиш - остави приятелчето си за къпане и подстрижка при Севда, тя с радост ще ти помогне в избора на точната серия за твоята порода куче :) Можеш да се увериш, че не лъжем тук