Падащо Меню
В МОМЕНТА ПРОЦЕДУРАТА НЕ СЕ ПРЕДЛАГА !
ИЗВИНЯВАМЕ СЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО !
Козметично почистване на зъбен камък от първите специалисти, които предлагат тази услуга в България
Без звук, без светлина, без вибрация, без болка
Видим ефект още след първата процедура!
Без упойка
Защото работим с магическата ултразвувокова система Emmi pet - немско качество с изключителни резултати.
За млади и стари кучета
В зависимост от степента на натрупване, са нужни няколко процедури.
Снимки на клиенти
/от ляво на дясно : Йорки, Дакел, Померан/
Имате въпроси ?
Нека се опитаме да ви отговорим :
 • 1
  Колко време трае 1 процедура ?
  Ако кучето съдейства и не се дърпа, първата процедура трае до 1 час с подготовката. Всяка следваща процедура трае около 20-30 минути.
 • 2
  Наистина ли е без упойка ?
  Наистина. Запознаваме кучето със системата и с пастата, която се използва към нея и започваме. Кучето трябва да е спокойно и да позволява да му се пипат зъбите.
 • 3
  А какво представлява самата процедура ?
  Допиране на ултразвуковата четка с пастата до зъбите на кучето. Държим няколко секунди така и сменяме зъба. Докато не минем всичките. За да има видима разлика още на първата процедура, използваме медицински инструменти, с които премахваме зъбния камък. Ето защо кучето трябва да е спокойно и да не се мята или дърпа рязко. Ако то е неспокойно, е възможно да се използва само четката, но тогава ще са нужни 5-6...10 процедури докато зъбния камък падне сам.
  За това трябва добре да прецените нрава на животното си.
  Ако сте пропуснали да предупредите колегите ни за характера на кучето си и то нападне, ще бъдете таксувани четворно на стойността на процедурата и няма да бъдете допуснати повторно.
 • 4
  Колко процедури са необходими за напълно изчистване на зъбния камък ?
  Строго индивидуално е. Ако кучето е младо - на годинка, година и половина, е възможно нещата да се случат и само с една процедура. Но обикновено са нужни минимум 2-3. Имайте предвид, че животното е в абсолютно съзнание и е трудно да се задържи концентрацията и търпението му за повече от 15-20 минути, което също е и причина да се правят няколко процедури. А не да го тормозим наведнъж и после да не ни позволява.
 • 5
  А как се поддържат веднъж изчистените зъби ?
  В зависимост от това колко бързо натрупва зъбен камък и с какво се храни, е нужно посещение всеки месец или през месец за 20-минутна сесия с четката.
 • 6
  Кучето какво усеща ?
  Зависи от състоянието на зъбите и степента на натрупване на зъбен камък. Ако има клатещи се зъби е възможно да му е леко неприятно заради вибрацията когато докосваме зъбите, но в никакъв случай не и болка.
 • 7
  Почиства ли се пространството под венеца ?
  В повечето случаи - да, успяваме да стигнем до там. Но ако венецът е възпален и това създава дискомфорт на животното, е възможно да бъдете пренасочени към някоя от Ветеринарните клиники, с които работим.
 • 8
  Може ли да яде и пие след процедура кучето ?
  Няма никаква причина да не може :)
 • 9
  Каква хигиена спазвате и трябва ли да се притеснявам от инфекция ?
  Работим с екипировка за еднократна употреба, стерилизатор, медицински препарати за дезинфекция. Освен това всяко куче има собствена глава-накрайник на нашата система за максимална хигиена и комфорт. Отнасяме се изключително сериозно към работата си и не бихме си позволили да рискуваме здравето на вашето любимо куче :)
 • 10
  А вярно ли е, че кучето трябва да пие няколко дни антибиотик след процедура ?
  Тази стъпка се предприема само от Ветеринарните лекари в случаи когато са вадени зъби или е чистен много, много тежък случай на наслояване на зъбен камък. Целта е превенция на евентуална инфекция.
 • 11
  Подходяща ли е процедурата за бебета ?
  Абсолютно ДА! Колкото по от рано започнете да се грижите за зъбите, толкова по-дълго те ще бъдат здрави и бели.
 • 12
  А за възрастни кучета над 7 години ?
  Да, но резултатите идват доста по-бавно. Причината е, че обикновено такива пациенти са с тежки натрупвания на зъбен камък и клатещи се зъби.
 • 13
  Кучето ми е страхливо и не позволява да го пипат непознати. Мога ли да го доведа ?
  Може да го доведете на преглед, за да видим дали ще позволи да му се пипат зъбите. Имайте предвид, че ако се дърпа и е ужасно страхливо, ще са нужни доста процедури, за да има дори минимален резултат.
  Ако сте пропуснали да предупредите колегите ни за характера на кучето си и то нападне, ще бъдете таксувани четворно на стойността на процедурата и няма да бъдете допуснати повторно.
 • 14
  Кучето ми е агресивно и не дава да му се отваря устата. Мога ли да го доведа ?
  НЕ. Не работим с агресивни кучета. Ние уважаваме труда си. Уважавайте ни и вие. Ако сте пропуснали да предупредите колегите ни за характера на кучето си и то нападне, ще бъдете таксувани четворно на стойността на процедурата и няма да бъдете допуснати повторно.
 • 15
  Вие ветеринарни лекари ли сте ?
  Не, но работим в тясно сътрудничество с Ветеринарна клиника PET HELP - гр.София и Ветеринарна клиника Sofia Vet - гр.София. И доста често изпращаме пациенти за консултация.
Цена на процедурите :

Кучета под 10 кг.
Първата процедура е на стойност 50 лв, а всяка следваща в рамките на 2 месеца е 30 лв.
Кучета над 10 кг
Първата процедура е на стойност 60 лв, а всяка следваща в рамките на 2 месеца е 40 лв.
Правила и политика на работа
на нашия екип, така че вие да сте доволни, а ние да сме спокойни, че сме си свършили работата
Първо преглед, а след това записване на час.
Ако не сте убедени, че кучето ви ще позволи да му се направят процедурите, ни предупредете, за да ви поканим на безплатен кратък преглед. Така ще ни спестите време, а на себе си разочарование.
Собственикът не се допуска по време на процедурата
В редки случаи е възможно да остане и да държи кучето ако е прекалено страхливо или прекалено голямо. В помещенията ни работят камери. Винаги може да изисквате да ви покажем как е преминала процедурата.
Процедурата приключва, в момента, в който кучето се изнерви!
Не спорете с колегата-специалист защо зъбите не са изчистени докрай. Колегата е изчистил това, което е успял, въз основа на желанието на кучето ви. Това е живо същество, а не кукла, която да стои като препарирана. Обикновено търпението на кучето се изчерпва на 15-тата минута.
Възможно е да ви откажем процедура
ако поведението ви е арогантно и оскърбително. Ние сме тук, за да ви помагаме и ако не сте готови да ни се доверите, няма смисъл да идвате и да се държите лошо с нас.
Издадените от нас предписания са ваша отговорност
и ако сме изчистили зъбите на кучето ви нацяло, а вие се връщате след 10 месеца пауза при нас, водейки ни го в началното състояние, ще бъдете таксувани като за първа процедура. А може и да ви откажем записване на час.
Заповядайте!
Контакти:
+359 878 424 565
pet_land@abv.bg
Локация:
гр.София, кв. Витоша, ул.Могилата 7
Ориентир:
Намираме се на 2 мин.с кола от мол Парадайс и метрото
Свържи се с нас сега:
Close
Viber
Messenger
Mail
Phone