Лечение на кожни проблеми

от първите немедицински специалисти у нас

Нашият подход

се базира на разбирането, че здравето отвътре личи отвън. Лечението е комплексно и включва :

✔ клинично проучване на здравословния статус на кучето – кръвни изследвания (работим с надежден и съвестен ветеринарен дерматолог – д-р Силвия Динева от клиника Pet help – гр.София )

✔ изследване и ако се налага промяна на хранителния режим на кучето, включващо назначаване на специфични храна и хранителни добавки

✔ извършване на хидромасажни вани с озон и дермокозметика Iv San Bernard (Нашите вани и СПА машини за озон са произведени в Италия и нямат нищо общо с Китайските реплики в повечето салони !) image00052
италианско оборудване Iv San Bernard

Кой извършва процедурите и какво представляват те ?


От 2018-та година насам Тони Георгиева – Шаткова помага на кучетата с кожни проблеми в България. 

Тони е млад, амбициозен и пунктуационен човек, на когото може да разчитате. Изключително ученолюбива и критична. Чете много и се интересува от различни подходи за решаване на проблеми. Говори Английски и Руски език и пътува непрестанно зад граница. Среща се с нови колеги и трупа ценен опит и знания по този начин, имплементирайки ги в своята работа и лична кауза – здравословния вид на кучетата! Тони е възпитаник на престижната италианска академия Iv San Bernard и д-р Моник Ван Де Вен. 
През 2022-ра година Тони получи своето признание като стана първият български грумър, канен да изнася лекции в чужбина и към момента е част от международния отбор на Iv San Bernard. 
_________________________

А сега и за самата процедура, наречена „хидромасажна озонотерапия“. В зависимост от целите, подбираме специални козметични продукти на италианската дермокозметика Iv San Bernard, които комбинираме и влагаме в напълнената СПА вана. Включваме Озон машината. Топлата вода започва да „бълбука“. Във водата се дифузира прецизно количество озон. Всяко мехурче обгръща тялото на кучето Ви, създавайки му комфорт и облекчение. Това трае 10-20 минути. След което продължаваме с продуктите, масажираме, изсушаваме и връщаме любимеца Ви.

Видове кожни проблеми

image00001 1 scaled

Алопеция (оплешивяване)

Може да бъде локално - на малки части по тялото като корем, дупе, опашка, но може да бъде и по целия торс. Обикновено кучетата с Алопеция остават с козина по главата и лапите. Причините за проблема са различни - стрес, хормонален дисбаланс, лоша подстрижка, неправилна хигиена. Породите, които са засегнати най-често са : Померан, Чау чау, Ш

image00065

Дерматит

най-често чуваното "атопичен дерматит" или иначе казано - сърбеж, зачервяване без изяснена причина. Най-често се наблюдава при късокосместите породи кучета като Мопс, Френски булдог, Лабрадор. Причините главно за хранителна алергия и неправилна хигиена в домашни условия (къпане само с шампоан и липса на сушене докрай)

image00048 scaled

Екзема / Хот спот

Локало раздразнение, често придружено с лезия. Започва като сърбеж на едно място, който кара кучето да се ближе и в края на крайщата да си свали козината там.

image00059

Гъбички в ушите

са често срещан проблем и редовно са свързани със цялостното състояние на кожата на кучето по тялото. Уязвими са при спад на имунитета. Проблемът ескалира при смяна на сезоните и обикновено е в следствие и на лоша хигиена. Породи, които страдат са най-често тези с клепнали уши - Кокер шпаньол, Кавалер Кинг Чарл шпаньол, Пудел, Пекинез и подобни.

image00066 scaled

Маласезия

Вид гъбички по кожата, които приличат на кафеви точици. Засягат места по кожата, които са деликатни - интим, зад уши , мишници. Асоцира се със спарена кожа - между гънки или места с много гъста козина, които не са сушени докрай. Активира се и при спад на имунитета. Наблюдава се при всякакви породи кучета.

image00056

Себорея

Жълтеникаво лющене по кожата, най-често придружено със сърбеж. Кожата е мазна, лепкава, а козината суха в краищата. Усеща се специфичен аромат.

image00019 scaled

Пърхот

Много често срещан проблем при късокосместите кучета. Причините са много, но с нашата хидромасажна озонотерапия помагаме за нормализиране на себума и редуциране,изчезване на пърхота.

Малка част от успешните ни лечения - случаи от нашата практика

Тоби – померан с алопеция,

получена в следствие на хормонален дисбаланс и впоследствие бактериален дерматит. Проведохме 4 процедури на 10-12 дни, след което продължаваме с поддържащи вани през месец. Даваме хранителна добавка и подбрана храна. Извършена му бе и временна кастрация във ветеринарна клиника. 

Показаните резултати постигнахме за по-малко от 3 месеца. 

Кинг – померан с алопеция,

получена след като е обръснат с машинка по цялото тяло. Проведохме 4 процедури на 10-12 дни, след което продължаваме с поддържащи веднъж месеца. Даваме хранителна добавка и подбрана храна. В ляво е заснет за пръв път когато дойде при нас, в дясно 5 месеца по-късно

Хит – померан с алопеция,

получена в следствие на силен емоционален стрес. Кожата му бе силно зачервена и на пъпки. Проведохме 5 процедури на 10-12 дни, след което продължаваме с поддържащи веднъж месеца. Даваме хранителна добавка и микс от серуми за домашна употреба. На снимките в ляво е в началото на цикъла от процедури, последните 2 са 3 месеца по-късно. Най-мащабираната е от юни месец 2020 г.

Бела – померан с алопеция от гр.Асеновград,

получена в следствие на обръсване с машинка. Все още не беше с гола кожа, но козината беше спряла да расте и беше въпрос на време – да започне да капе. Проведохме общо 3 процедури за 3 месеца поради невъзможността на стопаните да пътуват често до нас. Дадохме хранителна добавка и микс от серуми за домашна употреба.

Ори – померан с алопеция,

с неясен произход. Проведохме общо 6 процедури на 10-12 дни, след което 2 поддържащи веднъж в месеца. Даваме хранителна добавка и микс от серуми за домашна употреба. Цялата трансформация се случи за около половин година.

Бу – Чао чао с алопеция от гр. Кюстендил,

получена след като е обръснат с машинка по цялото тяло. Имал е гъбична инфекция по гръбнака с диаметър 5 см и Ветеринарни лекари в гр.Кюстендил решават да обръснат цялото куче, за да го лекуват, без да осъзнават, че породата е с двойна козина. Проведохме 4 процедури за 3 месеца, след което продължаваме с поддържащи веднъж през месец заради невъзможността да пътуват често до нас. Даваме хранителна добавка.Труден, но все пак прогрес. Видимо по-чиста кожа.

Цени на процедурите

ПЪРВИЧНИЯТ преглед на състоянието на кучето струва 50 лв и е в рамките на 40 минути. По време на него се изготвя план за провеждане на процедурите и техния брой. Тогава се определя и цената им, която варира в диапазона 120 – 170 лв.

Запиши час и реши проблемите на кучето си !

Остави ни своя контакт и ще те потърсим за предложение за час и потвърждение

Информация за кучето
Информация за теб