СПА – хидромасажна озонотерапия

Какво представлява озонът?

Думата озон идва от гръцкото „ozein“ – „да помириша“. Озонът (O3) е кислородната молекула (O2) с допълнителен кислороден атом. Този газ възниква естествено, когато ултравиолетовите лъчи от слънцето реагират с молекулата на кислорода (O2) в горната атмосфера на Земята, което създава т.нар защитен озонов слой. Озонът обаче може да бъде създаден и изкуствено с озонов генератор. Спа центърът на Ние,кучетата разполага с висок клас алуминиева вана и специална машина (и двете на марката-лидер в сферата Iv San Bernard) , която генерира озон във водата. Така кучето Ви получава едновременно къпане, масаж, лечение и релакс. В приятна обстановка и сред любящи и добре обучени професионалисти!

Какво представлява самата процедурата?

В зависимост от целите, подбираме специални козметични продукти на италианската дермокозметика Iv San Bernard, които комбинираме и влагаме в напълнената СПА вана. Включваме Озон машината. Топлата вода започва да „бълбука“. Всяко мехурче обгръща тялото на кучето Ви, създавайки му комфорт и облекчение. Това трае 10-20 минути. След което продължаваме с продуктите, масажираме, изсушаваме и по желание оформяме любимеца Ви.

За истинско разкрасяване

За истинско разкрасяване

Озонотерапията осигурява на кожата и козината такова почистване в дълбочина, каквото не може да бъде постигнато и с най-силния шампоан. Това благоприятства по-лесното разресване, избистряне на цвета на косъма и цялостно подобряване на външния вид на животното.

Проблеми със ставите

При проблеми със ставите

Озонотерапията се прилага като помощник на кучетата с луксация, дисплазия и подобни. Ползва се и по време на възстановителния период след счупване на крайник и операция.

Антистрес

Антистрес

Спа банята включва функция за хромотерапия, която се използва за коригиране на енергийния дисбаланс. Обхватът на избора на цвят помага за ободряване на тялото и ума, предизвиква дълбока релаксация или стимулира енергия и жизненост. Ще бъде избрана цветна програма, която да допълни изискванията на вашето куче.Особено подходяща за кучета, които са подложени на стрес - преместване в ново жилище, смяна на стопанина, предстояща операция и т.н

За възрастни кучета над 7 години

За възрастни кучета над 7 години

Озонотерапията, с включен затоплящ режим на водата, засилва кръвообращението, отпуска мускулите. Ето защо е особено подходяща за застаряващи кучета, които поради една или друга причина нямат достатъчно движение.