10 филма с кучета, които ще стоплят сърцата ви

10 филма с кучета, които ще стоплят сърцето ви

Веднъж станал собственик на куче, човек неминуемо се променя. Става различна категория ...човек. Интересува се от неща, които обикновените хора няма да разберат. "Коя марка гранули е без зърнени култури ?", "В кой хотел ще ни пуснат с кучо ?", "Светещата каишка с батерии ли е или се зарежда ?" и още куп подобни теми 🙂 За това ви предлагаме 10 стойностни филма, които би оценил само един истински КУЧКАР (ама като се замислим - май не само той) ❤

screen shot 2017 06

1. 101 далматинци

Вечната класика на Уолт Дисни, създадена през 1961-ва година в САЩ. Може би причината през 90-те години на миналия век да има толкова много Далматинци в България. Та кой не бе чувал за Понго и Пердита и техните 15 малки далматинчета, които подлата любителка на кожи - Круела Д'евил открадна ?!? Ами цялата спасителна акция, с помощта на няколко кучета от други породи ? И щастливият край, в който бройката на далматинците се увеличи и станаха заветните 101 ? Ако не сте го гледали скоро, зимните месеци са идеални за чаша шоколад и 101 Далматинци !

film 9643 beethoven hi res 01949bed

2. Бетовен

Ах този Бетовен - Санбернарът, който бе мечта на толкова българчета. Голямото куче, което никой родител не искаше в къщата си 🙂 Бетовен има общо 6 поредни части с различни пакости и ситуации (първата излиза през 1992-ра година), както и 2 други филма от 2008-ма и 2014-та година. Която и част да си пуснете обаче, смехът ви е гарантиран. Повечето са с дублаж на български, за да се радват и най-малките. А кой знае, може след това да се сдобиете и с истински санбернар вкъщи 🙂

kuche v chekmedje2

3. Куче в чекмедже

Нещо българско, истинско и толкова мило. Кога за последно се отпуснахте на дивана и се пренесохте в детството си ? Ами направете го сега! Пуснете си малкия Митко и неговият верен приятел Рошко. Припомнете си всички забавни реплики, които останаха емблематични за детството от Социализма. Филмът е създаден през 1982-ра година, но погледнат към днешна дата, е все така актуален и сърцат!

shiloh 665x960 1

4. ШАЙЛО

"Шайло" е затрогващ разказ за привързаността на едно момче към неговия четириног любимец. Тази вдъхновяваща история от 1997-ма година, ще научи децата на много истини за живота. Малкият Марти намира бигъла Шайло, който е избягал от своя безотговорен стопанин. Въпреки несъгласието на баща си - г-н Престън и собственика на кучето - Джъд Травърс, Марти е твърдо решен да задържи своя нов приятел и заедно да градят своето бъдеще. Забавен и поучителен, ШАЙЛО е филм, който ще се хареса на малки и големи. Ще си поплачете, но и ще се зарадвате!

snowdogs di 1

5. СНЕЖНИ КУЧЕТА

е сравнително нов филм - от 2002-ра година. Лека комедия, с която ще разпуснете от забързаното ежедневие. В главната роля е чернокожият ни любим актьор Куба Гудинг - младши, играещ ролята на зъболекар от Маями, който разбира, че е осиновен и се впуска в приключение, опитвайки се да намери своите биологични родители. Истината го отвежда в Аляска, където съдбата му е завещала екип от кучета с шейни. Така зъболекарският стол бива сменен с шейна, теглена от непокорни Хъскита. Дали ще успее да ги опитоми и да спечели или битката е прекалено тежка за градското момче ? Дали ще продаде кучетата и ще се откаже ? Хмм .. пуснете си и вижте 🙂

6. Хачико

Хачико е куче от японската порода Акита ину, което става символ на верността и предаността към стопанина си, дори години след неговата смърт. Има няколко филма по тази житейска история, но ние ви препоръчваме да гледате този с актьора Ричард Гиър от 2009-та година.Сюжетът му е:
Ученик пише за своя герой Хачико – кучето на неговия дядо. В ретроспекция: кученце от японски манастир е пренесено в Съединените щати с клетка, но изпада на гарата на малкото градче Бедридж в Роуд Айлънд близо до Провидънс. На път за дома, професорът по музика Паркър Уилсън го намира, лутащо се безпомощно около релсите. Страхът и съчувствието от вероятната му злополучна съдба на опасното място са причината да го вземе със себе си. У дома съпругата му го посреща с неодобрение, но след провала в откриването на законния му собственик, дава съгласието си бездомникът да остане. Паркър се привързва към малкото куче. Семеен приятел от Япония разчита на каишката името Хачико, което в превод е щастливият номер „Осем“. Паркър не успява да дресира кучето в традиционния смисъл, но японският приятел го уверява, че то ще му засвидетелства друг вид преданост и тя не закъснява. В продължение на година двамата създават необикновено приятелство. Опознаването им не минава без смях и изненади, понякога и сериозни, но това още повече ги сближава. Запомнил маршрута, Хачико всеки ден изпраща Паркър до гарата и се връща вечер да го посрещне, за огромно изумление на жителите от целия град. Идва нещастен момент, в който професорът не се връща и кучето остава да го чака с дни, които се превръщат в години. Девет години Хачико търпеливо стои на гарата точно в 5 часа до последния влак с надеждата, че приятелят му ще се появи…Там, пред погледа на всички преминаващи, той мълчаливо изразява предаността си до своя край.

7. Марли и аз

За радостите и неволите в модерния семеен живот.
Комедиен филм от 2008 г. по едноименния роман на писателя Джон Гроган с любимата ни актриса Дженифър Анистън. Тя и съпругът ѝ са двойка журналисти, които след като заживяват във Флорида, решават да си вземат за домашен любимец малък лабрадор на име Марли (кръстен на Боб Марли). Новият член на семейството бързо се проявява като най-палавото и невъзпитано кутре на света и се забърква във всякакви неприятности. Джон започва да пише каре във вестника за историите, свързани с Марли, което го прави популярен. В края на филма, семейството се връща да живее в Пенсилвания, където Марли умира.
mv5bmtc1ote4ndmwml5bml5banbnxkftztcwmza0mtq2mw

8. ГОДИНАТА НА КУЧЕТО

Големият актьор Джеф Бриджис влиза в ролята на Джон - писател на средна възраст, който е попаднал в душевна пропаст, отблъсквайки от себе си всички любими хора и колеги. До момента, в който телефонът не извънява и негова позната не му предлага да ѝ окаже помощ, приютявайки малтретирано куче от породата Бордър коли. Така, мудният, западнал сред мъката си писател, се изправя пред предизвикателството дали да задържи проблемното куче или да го върне, оставяйки го в ръцете на съдбата. Поучителна история, показваща ни, че животните и хората сме еднакви - имаме нужда от любов, за да засияем 🙂

9. Eight below / Осем герои

have fun image have fun 36525139 1920 1080

Един от хитовите филми от 2006-та година на незабравимия актьор от „Бързи и яростни“ – Пол Уолкър. Сюжетът ни пренася към експедиция на Антарктика, в която група изследователи са изправени пред тежък избор – да спасят собствените си животи или тези на кучетата си. Една история за волята за живот и любовта към най-добрия ни приятел. ❤ Гледа се на един дъх !

10. A Dog's Purpose / Кучешки живот

Защото всяко куче се появява в живота ни с причина !

Филмът е създаден по едноименната книга на хитовия писател на кучешки истории – Уилям Брус Камерън (Неговите книги може да видите тук https://wbrucecameron.com/books/ ). Една история за смисъла на кучешкото присъствие. Защо точно днес, точно тук, до нас, стои нашето куче. И как в хиляди прераждания … след години, то отново е с нас. Изключително силен филм от 2017-та година, който лично на нас ни е фаворит. Заслужава си всяка секунда гледане!

Кажи си честно …. Хареса ли ти статията ?

Още публикации

А вие миете ли купите на своето куче

А вие миете ли купите на своето куче

За съжаление, повечето собственици рядко мият купичките на своите кучета и котки. Непочистените купички могат да бъдат място за размножаване на опасни бактерии и гъбички.